Kachní jatýrka s hroznovým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 6 g
- Sodík 353 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 579.4 mg
- Draslík 310.5 mg
- Vláknina 532.5 mg
- Vitamín A 532.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra očistíme a pokrájíme na 2 cm silné plátky.
-
2
Olej rozpálíme a játra na něm začneme restovat, po minutě otočíme. Přebytečný tuk během restování sléváme.
-
3
Restovaná játra odložíme na talíř.
-
4
Z pánve vylijeme tuk, přisypeme oloupané víno a zlehka osmažíme. Po chvilce přidáme ocet a med. 10 vteřin povaříme a podlijeme vývarem
-
5
Uvedeme k varu, osolíme a opepříme.
-
6
Plátky jater podáváme přelité hroznovou omáčkou.