Kachní jatýrka s hroznovým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hroznové víno
  • 3 g Med včelí
  • 450 g Játra kachní
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 36 ml Ocet vinný
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 353 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 579.4 mg
  • Draslík 310.5 mg
  • Vláknina 532.5 mg
  • Vitamín A 532.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra očistíme a pokrájíme na 2 cm silné plátky.

  • 2

    Olej rozpálíme a játra na něm začneme restovat, po minutě otočíme. Přebytečný tuk během restování sléváme.

  • 3

    Restovaná játra odložíme na talíř.

  • 4

    Z pánve vylijeme tuk, přisypeme oloupané víno a zlehka osmažíme. Po chvilce přidáme ocet a med. 10 vteřin povaříme a podlijeme vývarem

  • 5

    Uvedeme k varu, osolíme a opepříme.

  • 6

    Plátky jater podáváme přelité hroznovou omáčkou.

Komentáře k receptu