Vepřové karé s broskvemi
Suroviny
- 4 g Tabasco
- 2 g Šalvěj čerstvá
- 4 g Hřebíček
- 100 g Máslo čerstvé
- 5 g Zázvor mletý
- 1400 g Vepřová pečeně
- 6 g Tymián čerstvý
- 1000 g Broskve
- 6 g Cukr moučkový
- 150 ml Ocet vinný
- 200 ml Voda pitná
- 2 ks Skořice celá
- 2 ks Bobkový list
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1352 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 106 g
- Sodík 261 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 282 mg
- Draslík 1592.3 mg
- Vláknina 30782.5 mg
- Vitamín A 30782.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso okořeníme zázvorem a necháme grilovat při 225 °C cca 30 minut. Odstraníme vypečený tuk, maso přemístíme do pekáčku, zapíchneme do něj 3 hřebíčky, osolíme, opepříme, potřeme 30 g másla a okořeníme tabascem. Vrátíme opět do trouby.
-
2
Ocet svaříme s veškerým kořením a cukrem, poté slijeme přes sítko a 4 polévkové lžíce získané omáčky vlijeme k masu. Maso za občasného podlévání pečeme při 185 °C cca 80 minut.
-
3
Broskve oloupeme a rozpůlíme. Necháme osmažit na zbylém rozpáleném másle, opepříme a zalijeme zbytkem octové omáčky. Vše krátce povaříme. Omáčku z broskví smícháme se šťávou z masa a zalijeme jí maso.