Vepřové karé s broskvemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 g Tabasco
  • 2 g Šalvěj čerstvá
  • 4 g Hřebíček
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 5 g Zázvor mletý
  • 1400 g Vepřová pečeně
  • 6 g Tymián čerstvý
  • 1000 g Broskve
  • 6 g Cukr moučkový
  • 150 ml Ocet vinný
  • 200 ml Voda pitná
  • 2 ks Skořice celá
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1352 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 106 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 282 mg
  • Draslík 1592.3 mg
  • Vláknina 30782.5 mg
  • Vitamín A 30782.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso okořeníme zázvorem a necháme grilovat při 225 °C cca 30 minut. Odstraníme vypečený tuk, maso přemístíme do pekáčku, zapíchneme do něj 3 hřebíčky, osolíme, opepříme, potřeme 30 g másla a okořeníme tabascem. Vrátíme opět do trouby.

  • 2

    Ocet svaříme s veškerým kořením a cukrem, poté slijeme přes sítko a 4 polévkové lžíce získané omáčky vlijeme k masu. Maso za občasného podlévání pečeme při 185 °C cca 80 minut.

  • 3

    Broskve oloupeme a rozpůlíme. Necháme osmažit na zbylém rozpáleném másle, opepříme a zalijeme zbytkem octové omáčky. Vše krátce povaříme. Omáčku z broskví smícháme se šťávou z masa a zalijeme jí maso.

Komentáře k receptu