Ryba na česneku s paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 20 g Česnek
  • 600 g Kapr obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Kapie
  • 0.3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 362 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 692.8 mg
  • Vláknina 280 mg
  • Vitamín A 280 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve očistíme kapie, které nakrájíme na půlky a necháme asi 1 hodinu v horké vodě.

  • 2

    Kapie scedíme a rozmixujeme. Přimícháme česnek, ocet, sůl a olej.

  • 3

    Do připravené směsi vložíme očištěné porce ryby a necháme v chladničce přibližně 2 hodiny.

  • 4

    Porce ryby i se směsí pečeme v troubě při teplotě 200 °C zhruba 10-15 minut. Při potřebě můžeme přidat vodu na podlití.

Komentáře k receptu