Zapékaná fazolová kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 14 g
- Sodík 339 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 18.5 mg
- Draslík 1910.4 mg
- Vláknina 32699.8 mg
- Vitamín A 32699.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem namočené fazole uvaříme ve stejné vodě spolu s bobkovým listem doměkka.
-
2
Uvařené fazole propasírujeme s trochou vývaru přes síto, osolíme a rozmícháme na hladkou kaši.
-
3
Na rozehřátém másle osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a pod pokličkou chvíli podusíme. Posypeme trochou vegety, nasekanou petrželkou, podlijeme vývarem a několik minut povaříme.
-
4
Kaši smícháme s částí podušené cibule, rozprostřeme ji do pekáče a poklademe zbylou cibulí.
-
5
Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě a podáváme.