Kachní prsa na chilli a pomerančích
Suroviny
- 100 g Cukr krupice
- 1 kávová lžička Sůl mořská
- 4 ks Kachní prsa
- 2 ks Cibulka jarní
- 2 ks Pomeranče
- 2 ks Badyán
- 1 ks Skořice celá
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 1 polévková lžíce Chilli omáčka
- 1 polévková lžíce Ocet rýžový
- 4 polévková lžíce Víno červené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 10 g
- Sodík 600 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 115.5 mg
- Draslík 686.4 mg
- Vláknina 16100.5 mg
- Vitamín A 16100.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kůru z 1 pomeranče oloupeme a nakrájíme na proužky. Ze 2 pomerančů vymačkáme šťávu. Kůru i šťávu smícháme v kastrůlku s ostatními přísadami na omáčku a povaříme asi 12 minut do zhoustnutí.
-
2
Očištěná a omytá kachní prsa osolíme, opepříme a kůži potřeme medem.
-
3
V pánvi na rozehřátém oleji pečeme prsa kůží dolů 3-4 minuty. Potom maso obrátíme a pečeme ještě 10 minut v silně vyhřáté troubě nebo na pánvi. Vyjmeme a necháme asi 5 minut odpočinout.
-
4
Kachní prsa podáváme nakrájená na plátky, přelitá omáčkou a ozdobená na nudličky nakrájenou cibulkou.
-
5
Vhodnou přílohou je pyré z vařených brambor a mrkve a podušené fazolky.