Pečený chléb s goudou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 22 g
- Sodík 401 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 139.8 mg
- Draslík 183 mg
- Vláknina 466.5 mg
- Vitamín A 466.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bochník chleba, o průměru cca 24 cm, seřízneme ve 2/3. Vrchní kůrku si uschováme, střídku vydlabeme a dáme do misky.
-
2
Šalotku i papriku oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Obojí pak orestujeme na rozpáleném másle.
-
3
Sýr zbavíme kůrky a nastrouháme jej. Přimícháme k chlebové střídce, přilijeme rozšlehaná vejce s mlékem. Přidáme restovanou zeleninu a dochutíme pepřem, tabascem a worcestrem.
-
4
Vše dobře promícháme a vlijeme do vydlabaného bochníku.
-
5
Pečeme při 225 °C cca 20 minut.