Čekankový salát s mrkví a hrozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 250 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 391.2 mg
- Vláknina 13308 mg
- Vitamín A 13308 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čekanku očistíme, odkrojíme košťál a zbytek nakrájíme na slabší kolečka, pokapeme citronem proti zhnědnutí. Oloupeme mrkev a nastrouháme na jemno, přidáme do mísy k nakrájené čekance. Zázvor oloupeme a do mísy nastrouháme najemno. Přidáme nasekanou čerstvou mátu, pomerančovou šťávu, trochu medu, sůl, pepř a přikapeme sezamový olej. Důkladně vymícháme, aby se ingredience propojily. Do mísy s čekankou a mrkví přisypeme hrozinky a promícháme. Zázvorový dresink nalijeme na salát až těsně před servírováním.