Skopový hřbet po pastevecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Skopový hřbet
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 400 g Brambory pečené
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 400 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 3 špetka Majoránka
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 776 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 623 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 26.7 mg
  • Draslík 631.6 mg
  • Vláknina 16294.7 mg
  • Vitamín A 16294.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěné maso rozdělíme na 4 díly, potřeme utřeným česnekem, posypeme solí, pepřem a majoránkou, jednotlivé díly zavineme do ruličky, ovážeme provázkem a opečeme zprudka na rozpáleném sádle. Maso vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme 25 minut. Dvě minuty před koncem pečené maso posypeme strouhaným sýrem a dopečeme.

  • 2

    Porce masa zbavíme provázků a podáváme s opečeným bramborem.

Komentáře k receptu