Vejce se špenátovou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 10 g Sůl
  • 40 ml Majonéza
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1190 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 368 mg
  • Draslík 520.3 mg
  • Vláknina 3322.3 mg
  • Vitamín A 3322.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme v osolené vodě (max 8 minut) a ihned ochlazujeme ve studené vodě. Špenátové listy dobře propereme a ve vroucí vodě povaříme asi 2 minuty, zcedíme a ihned proplachujeme ve studené vodě. Necháme okapat a pokrájíme najemno. Vystydlá vejce oloupeme a opatrně v půlce rozkrojíme tak, aby žloutek zůstal celý. Seřízneme také oba konce, aby vejce bylo stabilní při servírování. V misce rozmačkáme žloutky, přidáme pokrájený špenát, majonézu a prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme a vyšleháme do pěny. Směs vložíme do cukrářského sáčku a naplníme půlky vajec. Pokládáme rovnou na servírovací mísu, zakryjeme utěrkou a dáme vychladit do lednice. Před servírováním ozdobíme každé vejce malým lístkem špenátu a okraje mísy poklademe kolečky rajčat.

Komentáře k receptu