Fazolkové snopečky s paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 15 g
- Sodík 663 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 427.6 mg
- Vláknina 10330 mg
- Vitamín A 10330 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.8 mg
- Vitamín E 8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky opláchneme studenou vodou, odřežeme oba konce a svážeme provázkem do malých snopečků. Vložíme do vroucí vody spolu s oloupanou cibulí, česnekem a snítkou oregana. Vaříme jen tak dlouho, aby fazolky zůstaly křupavé, asi 10 minut. Poté vyjmeme a proplachujeme v ledové vodě. Necháme usušit na papírové utěrce. Z vývaru ponecháme 4 polévkové lžíce na dresink.
-
2
Papriky upečeme v mírně vyhřáté troubě 10 minut z každé strany (použijeme pečící papír, aby se šťáva nepřipekla), po upečení je necháme 10 minut v mikrotenovém sáčku a ještě teplou slupku snadno stáhneme. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme podélně na tenké proužky. Proužky papriky "svážeme" snopečky fazolek, rozdělíme na talíře a posypeme červenou cibulí nakrájenou na tenká kolečka.
-
3
Na závěr připravíme dresink: vymícháme dohladka 4 lžíce vývaru z fazolek, ocet, sůl a po troškách přilévaný olej. Zalijeme fazolkové snopky, posypeme slunečnicovými semínky, zakryjeme utěrkou a necháme hodinu odležet. Před servírováním ozdobíme nasekanou pažitkou. Podávame studené, ne však chlazené.