Houbový guláš s hovězím masem a bramborami
Suroviny
- 300 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 250 g Houby čerstvé
- 500 g Brambory
- 400 g Rajčatová šťáva
- 500 ml Voda pitná
- 200 ml Jogurt bílý
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 16 g
- Sodík 297 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 49.9 mg
- Draslík 1378.6 mg
- Vláknina 11297.8 mg
- Vitamín A 11297.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Část oleje rozehřejeme v kastrole nebo ve velké pánvi a smažíme na něm omyté, na proužky nakrájené maso asi 2 minuty. Jenom jednou promícháme. Maso vyjmeme a necháme stranou.
-
2
Do kastrolu vlijeme zbylý olej a opečeme na něm očištěné, na kousky nakrájené houby. Poprášíme mletou paprikou, krátce osmahneme a vsypeme oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Přilijeme horkou vodu nebo vývar, rajčatovou omáčku, zamícháme, osolíme a opepříme. Vše dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
-
3
Potom přidáme opečené maso a pokrm jen prohřejeme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
-
4
Houbový guláš ihned podáváme. Každou porci doplníme lžičkou bílého jogurtu.