Sedmihradský salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 20 g
- Sodík 586 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 367.5 mg
- Vláknina 4055 mg
- Vitamín A 4055 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 245.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a osušíme papriky, naskládáme je na pečící papír na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 15 minut z každé strany. Potom plech vyjmeme a papriky přendáme na 10 minut do mikrotenového sáčku, slupka pak půjde hladce stáhnout. Papriky bez slupky očistíme od jádřinců a podélně nakrájíme na pruhy. Na dresink si připravíme prolisovaný česnek, ocet, pepř, sůl a nakonec olej. Vše důkladně promícháme. Do plastové uzaviratelné nádoby klademe vrstvu paprik, zalijeme dresinkem a tak stále dokola až do vyčerpání surovin. Papriky pak stlačíme ke dnu, aby byly co nejvíc ponořené v dresinku. Dáme do ledničky na jeden den uležet. Před servírováním s předstihem vyndáme, aby olej nebyl ztuhlý, papriky okapeme a nazdobíme na talíři do vějířku, ozdobíme nasekanou pažitkou. Podáváme k masům nebo rybám.