Sedmihradský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Pažitka
  • 80 ml Olej olivový
  • 40 ml Ocet vinný červený
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 kg Paprika žlutá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 586 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 367.5 mg
  • Vláknina 4055 mg
  • Vitamín A 4055 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 245.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a osušíme papriky, naskládáme je na pečící papír na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 15 minut z každé strany. Potom plech vyjmeme a papriky přendáme na 10 minut do mikrotenového sáčku, slupka pak půjde hladce stáhnout. Papriky bez slupky očistíme od jádřinců a podélně nakrájíme na pruhy. Na dresink si připravíme prolisovaný česnek, ocet, pepř, sůl a nakonec olej. Vše důkladně promícháme. Do plastové uzaviratelné nádoby klademe vrstvu paprik, zalijeme dresinkem a tak stále dokola až do vyčerpání surovin. Papriky pak stlačíme ke dnu, aby byly co nejvíc ponořené v dresinku. Dáme do ledničky na jeden den uležet. Před servírováním s předstihem vyndáme, aby olej nebyl ztuhlý, papriky okapeme a nazdobíme na talíři do vějířku, ozdobíme nasekanou pažitkou. Podáváme k masům nebo rybám.

Komentáře k receptu