Bramborová kaše se sýrem a jarní cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1350 g Brambory
  • 85 g Máslo čerstvé
  • 125 g Sýr Čedar
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Křen
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 41.5 mg
  • Draslík 1014.6 mg
  • Vláknina 12329.8 mg
  • Vitamín A 12329.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na stejné kousky, vložíme do hrnce, osolíme a zalijeme studenou vodou. Pod pokličkou zvolna vaříme asi 25 minut doměkka.

  • 2

    Uvařené brambory scedíme a vrátíme do hrnce. Přidáme smetanu, mléko, máslo, vše zpracujeme na hladkou kaši.

  • 3

    Do kaše vmícháme nastrouhaný sýr, nastrouhaný křen, nadrobno nakrájené jarní cibulky, nasekanou petržel, pažitku a nakonec sůl a pepř.

  • 4

    Ihned podáváme jako přílohu k masům.

Komentáře k receptu