Bramborová kaše se sýrem a jarní cibulkou
Suroviny
- 1350 g Brambory
- 85 g Máslo čerstvé
- 125 g Sýr Čedar
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Křen
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 20 g
- Sodík 298 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 41.5 mg
- Draslík 1014.6 mg
- Vláknina 12329.8 mg
- Vitamín A 12329.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nakrájíme na stejné kousky, vložíme do hrnce, osolíme a zalijeme studenou vodou. Pod pokličkou zvolna vaříme asi 25 minut doměkka.
-
2
Uvařené brambory scedíme a vrátíme do hrnce. Přidáme smetanu, mléko, máslo, vše zpracujeme na hladkou kaši.
-
3
Do kaše vmícháme nastrouhaný sýr, nastrouhaný křen, nadrobno nakrájené jarní cibulky, nasekanou petržel, pažitku a nakonec sůl a pepř.
-
4
Ihned podáváme jako přílohu k masům.