Rýžové těstoviny po ligursku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Bazalka
  • 80 g Olivy nakládané
  • 150 g Rajčata Cherry
  • 250 g Cuketa
  • 5 g Sůl
  • 350 g Nudle rýžové
  • 50 g Mrkev kořen
  • 5 g Pažitka
  • 1 kávová lžička Oříšky piniové
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 965 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 330.2 mg
  • Vláknina 7160 mg
  • Vitamín A 7160 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme rajčata a rozkrojíme je na poloviny. Oloupaný a zmáčknutý stroužek česneku necháme zesklovatět na pánvi s rozpáleným olejem, přidáme piniová semena, která jsme předem opražili v troubě nebo na pánvi, nasekané olivy a cuketu nakrájenou na slabé proužky, nakonec rajčata. Osolíme, navoníme bazalkou natrhanou na malé kousky a podlijeme troškou teplé vody. Vaříme 5 minut a případně ještě dochutíme.

  • 2

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme je, když jsou „al dente", a krátce dovaříme na pánvi s omáčkou. Omyjeme a osušíme pažitku, najemno ji nasekáme, přidáme k těstovinám a rozdělíme na talíře.

  • 3

    Mrkev oškrabeme, nastrouháme ji přímo na těstoviny a ihned podáváme.

Komentáře k receptu