Rýžové těstoviny po ligursku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 40 g
- Sodík 965 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 330.2 mg
- Vláknina 7160 mg
- Vitamín A 7160 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme rajčata a rozkrojíme je na poloviny. Oloupaný a zmáčknutý stroužek česneku necháme zesklovatět na pánvi s rozpáleným olejem, přidáme piniová semena, která jsme předem opražili v troubě nebo na pánvi, nasekané olivy a cuketu nakrájenou na slabé proužky, nakonec rajčata. Osolíme, navoníme bazalkou natrhanou na malé kousky a podlijeme troškou teplé vody. Vaříme 5 minut a případně ještě dochutíme.
-
2
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme je, když jsou „al dente", a krátce dovaříme na pánvi s omáčkou. Omyjeme a osušíme pažitku, najemno ji nasekáme, přidáme k těstovinám a rozdělíme na talíře.
-
3
Mrkev oškrabeme, nastrouháme ji přímo na těstoviny a ihned podáváme.