Vepřové kotlety s kari a ořechy
Suroviny
- 600 g Vepřové kotlety
- 2 ks Cibule
- 2 ks Česnek
- 1 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 dl Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Povidla švestková
- 2 polévková lžíce Kari pasta
- 2 polévková lžíce Oříšky piniové
- 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 32 g
- Sodík 319 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 110.2 mg
- Draslík 691.5 mg
- Vláknina 3077.5 mg
- Vitamín A 3077.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové kotlety omyjeme, vykostíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli s česnekem oloupeme a drobně pokrájíme.
-
2
Ve woku na rozpáleném oleji restujeme vepřové maso přibližně 4 minuty, pak ho vyjmeme, odložíme do mísy a zakryjeme. Do uvolněné pánve dáme lžíci másla. Na rozpuštěné máslo vložíme pokrájenou směs cibule s česnekem, promícháme a necháme zpěnit. Pak přilijeme zeleninový vývar, přidáme kari pastu a švestková povidla. Vše dobře promícháme a pomalu vaříme 3-4 minuty. Přidáme orestované maso, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou asi 7 minut.
-
3
Mezitím si v menší pánvi nasucho opražíme dozlatova piniové oříšky.
-
4
Hotové maso rozdělíme na talíře, posypeme opraženými oříšky a podáváme.