Telecí řízky s čerstvými fíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 20 g
- Sodík 592 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 176 mg
- Draslík 910.2 mg
- Vláknina 13567.5 mg
- Vitamín A 13567.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí řízky nejprve nakrájíme na 12 cm silné plátky, potom na zhruba 1 cm široké nudličky. Jarní cibulku omyjeme, očistíme a i s natí nakrájíme na kousky dlouhé 5 cm. Ty pak rovněž nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Fíky omyjeme, zbavíme zbytků stopek, rozkrájíme na osminy a pokapeme citronovou šťávou. Bazalku, citronovou trávu a tymián omyjeme, oklepeme a najemno nasekáme.
-
2
V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla. Maso v něm na prudkém ohni opečeme, pak osolíme, opepříme a vyjmeme. V tomtéž tuku podusíme cibuli a česnek, přidáme fíky a ještě zahřejeme.
-
3
Ke směsi fíků a zeleniny vložíme maso a zbývající máslo, pokrm dle chuti dochutíme solí a pepřem.