Mleté maso s chilli jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Jogurt bílý
  • 5 g Sůl
  • 30 g Petržel - nať
  • 5 g Kmín celý
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 15 g Chilli paprička
  • 400 g Hovězí maso mleté
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 15 ml Olej olivový
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 220 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 578 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 66.9 mg
  • Draslík 631.1 mg
  • Vláknina 4056 mg
  • Vitamín A 4056 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulky omyjeme, očistíme a s natí nakrájíme na kroužky. Bylinky omyjeme a oklepeme, lístky otrháme a nasekáme nahrubo, asi i lžíce dáme stranou.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej a mleté maso na něm na prudkém ohni za stálého míchání opečeme, až bude na hrudky. Přidáme cibulku a bylinky, zalijeme 5o ml vody a vše okořeníme paprikou, koriandrem, kmínem a solí. Necháme na střední ohni 5 minut povařit. Oloupeme česnek a prolisujeme k jogurtu. Okořeníme chilli a solí. Čerstvě uvařené těstoviny dáme na talíře, lžící na ně nandáme mleté maso a stranou odložené bylinky, ozdobíme jogurtem.

Komentáře k receptu