Mleté maso s chilli jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 220 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 11 g
- Sodík 578 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 66.9 mg
- Draslík 631.1 mg
- Vláknina 4056 mg
- Vitamín A 4056 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulky omyjeme, očistíme a s natí nakrájíme na kroužky. Bylinky omyjeme a oklepeme, lístky otrháme a nasekáme nahrubo, asi i lžíce dáme stranou.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej a mleté maso na něm na prudkém ohni za stálého míchání opečeme, až bude na hrudky. Přidáme cibulku a bylinky, zalijeme 5o ml vody a vše okořeníme paprikou, koriandrem, kmínem a solí. Necháme na střední ohni 5 minut povařit. Oloupeme česnek a prolisujeme k jogurtu. Okořeníme chilli a solí. Čerstvě uvařené těstoviny dáme na talíře, lžící na ně nandáme mleté maso a stranou odložené bylinky, ozdobíme jogurtem.