Krevety na česneku s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 30 g Petržel - nať
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 547 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 78.8 mg
  • Draslík 237.5 mg
  • Vláknina 2415 mg
  • Vitamín A 2415 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chilli papričku nakrájíme na velmi jemné kroužky. Stroužky česneku pokrájíma na tenké plátky.

  • 2

    Krevety umyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky tlusté asi 1 cm. Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme. Petrželku nasekáme na jemno.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje a na středním ohni podusíme česnek a chilli. Přidáme krevety a za stálého míchání podusíme zhruba minutu. Přidáme rajčata s petrželkou a už jen ohřejeme, osolíme. Před smícháním s čerstvě uvařenými těstovinami přimícháme zbývající olej.

Komentáře k receptu