Krevety na česneku s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 22 g
- Sodík 547 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 78.8 mg
- Draslík 237.5 mg
- Vláknina 2415 mg
- Vitamín A 2415 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chilli papričku nakrájíme na velmi jemné kroužky. Stroužky česneku pokrájíma na tenké plátky.
-
2
Krevety umyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky tlusté asi 1 cm. Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme. Petrželku nasekáme na jemno.
-
3
V pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje a na středním ohni podusíme česnek a chilli. Přidáme krevety a za stálého míchání podusíme zhruba minutu. Přidáme rajčata s petrželkou a už jen ohřejeme, osolíme. Před smícháním s čerstvě uvařenými těstovinami přimícháme zbývající olej.