Italské straccetti s bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 29 g
- Sodík 719 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 478.7 mg
- Vláknina 1015 mg
- Vitamín A 1015 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky osušíme papírovou utěrkou, lehce naklepeme a nakrájíme na 1 cm široké proužky. Předehřejeme troubu na 60 °C. Šalotku a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kostičky, bylinky omyjeme a osušíme a lístky nasekáme nahrubo.
-
2
Rozehřejeme velkou pánev a pak na ní rozpálíme olej. Proužky masa zprudka smažíme 4-5 min., vyndáme a v troubě udržujeme teplé. Podusíme šalotku, česnek a bylinky na oleji v pánvi 2-3 minuty. Přilijeme fond a za vysoké teploty necháme chvilku vyvařit. Proužky masa dáme opět do omáčky, ochutíme solí a pepřem a necháme jednou přejít varem. Pánev odstavíme a straccetti necháme přikryté 3-4 minuty dojít.