Medová kuřecí křídla na pomerančích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Ořechy vlašské
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 kg Kuřecí křídla
  • 5 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 446 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 128.3 mg
  • Draslík 433.7 mg
  • Vláknina 4694 mg
  • Vitamín A 4694 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí křídla omyjeme a osušíme. V jedné misce si promícháme sůl s pepřem, tím křídla potřeme. Ve druhé misce si rozmícháme med s olivovým olejem a celá křídla potřeme medovou směsí a odložíme do mísy. Do medu ještě vložíme vlašské ořechy. Takto upravené maso s ořechy necháme marinovat 30 minut.

  • 2

    Mezitím omyjeme horkou vodou pomeranče a osušíme je. Jeden pomeranč pokrájíme na tenké plátky a odložíme na talíř. Z druhého pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Z třetího pomeranče kůru odkrojíme na tenké pásky, které odložíme na ozdobu hotového jídla.

  • 3

    Ve woku na rozpáleném oleji orestujeme kuřecí křídla dozlatova. Restujeme přibližně z každé strany 4-5 minut. Když jsou měkká, vyjmeme je z pánve, odložíme do mísy a uchováme teplé. Do druhé pánve dáme cukr a necháme ho bez míchání zkaramelizovat. Pánev odstavíme z plotny a do karamelu přimícháme pomerančovou šťávu s výpekem z opečených křídel. Pak při mírné teplotě vymícháme hladkou omáčku. Nakonec do omáčky přimícháme nastrouhanou pomerančovou kůru a pomalu vaříme za stálého míchání 3 minuty.

  • 4

    Plátky pomeranče dáme ozdobně na talíře, na ně položíme opečená kuřecí křídla, která ozdobíme kousky nakrájené pomerančové kůry, na každou porci položíme medový ořech a podáváme.

  • 5

Komentáře k receptu