Srnčí s červenou čekankou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Srnčí kýta
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 ml Víno červené
  • 2 ks Čekanka
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Želé rybízové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 569 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 149.2 mg
  • Vláknina 2212.5 mg
  • Vitamín A 2212.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čekanky omyjeme a podélně rozčtvrtíme. Na pánvi vhodné k dušení rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, čtvrtky červené čekanky osmažíme ze všech stran na mírném až středně velkém plameni asi 15 minut, až dostanou světle hnědou barvu, osolíme a opepříme. Předehřejeme troubu na 60°C (horkovzdušná 50°C). Srnčí řízky osušíme papírovou utěrkou a lehce naklepeme.

  • 2

    Pánev pořádně rozehřejeme, pak na ní silně rozpálíme zbývající olej. Řízky smažíme z každé strany 3 minuty, okořeníme solí a pepřem, přikryjeme pokličkou a v troubě udržujeme teplé. Olej slijeme z pánve, fond zředíme vínem, uvedeme do varu a vmícháme želé, ochutíme solí a pepřem, úhledně naservírujeme řízky a červenou čekanku a zalijeme omáčkou.

Komentáře k receptu