Jehněčí s křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 54 g
- Sodík 598 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 119 mg
- Draslík 508 mg
- Vláknina 1392.5 mg
- Vitamín A 1392.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Servírovací podnos ohřejeme v troubě při teplotě 60°C (horkovzdušná 50°C). Řízky naklepeme a osušíme. Pažitku omyjeme, osušíme a nakrájíme na jemné trubičky.
-
2
Rozehřejeme pánev a pak na ní rozpálíme olivový olej, řízky smažíme na velkém plameni po každé straně asi 2 minuty, osolíme, opepříme a udržujeme teplé na servírovacím podnosu.
-
3
Slijeme olej po smažení, na pánev dáme smetanu a krátce povaříme. Vmícháme křen, omáčku ochutíme solí a pepřem, nalijeme na jehněčí řízky, navrch nasypeme nakrájenou pažitku a servírujeme.