Petrohradský bažant
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1044 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 39 g
- Sodík 656 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 114 g
- Cholesterol 189.5 mg
- Draslík 1674.3 mg
- Vláknina 13222.5 mg
- Vitamín A 13222.5 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 160°C. Bažanta omyjeme, osušíme a vložíme do menšího hrnce. Přidáme vlašské ořechy, rozinky, máslo, pomerančovou šťávu a tolik zeleného čaje, aby byl bažant téměř ponořený.
-
2
Důkladně osolíme a pod pokličkou pečeme v troubě při 160°C asi 45-60 minut. Vypečenou šťávu přecedíme.
-
3
Bažanta vyjmeme, naporcujeme a upravíme na talíř s rozinkami a ořechy. Šťávu zalijeme masovým vývarem a vaříme, dokud se objem tekutiny nezmenší na polovinu. Bažanta polijeme omáčkou, ozdobíme lístky šalvěje, dílky pomeranče a podáváme.