Koroptev s jablky v karamelu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 8 g
- Sodík 827 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 172.4 mg
- Vláknina 5202.5 mg
- Vitamín A 5202.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 220°C. Jablka oloupeme, jádřince vykrojíme, dužinu nakrájíme na silné plátky a pokapeme citronovou šťávou.
-
2
Koroptev omyjeme, osušíme, na povrchu i zevnitř osolíme a opepříme. Rozmarýn omyjeme, otřepáním osušíme a vložíme do břišní dutiny.
-
3
Margarín rozehřejeme v pekáči a koroptev pečeme v troubě asi 20 minut. Poté koroptev vyjmeme, rozčtvrtíme a uložíme na teplé místo. Vypečenou šťávu zalijeme slepičím a zeleninovým vývarem a za stálého míchání vaříme, dokud se objem tekutiny nezmenší na polovinu. Cukr necháme zkaramelizovat v pánvi. Plátky jablek povaříme v karamelu, jednou je opatrně obrátíme. Čtvrtky koroptve upravíme s plátky jablek na talíře, pokapeme šťávou a podáváme.