Koroptev po alpsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 13 g
- Sodík 750 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 417 mg
- Vláknina 8732.5 mg
- Vitamín A 8732.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 93.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200°C. Koroptve omyjeme a osušíme. V pekáči rozehřejeme olej a koroptve prudce opékáme ze všech stran asi 5 minut.
-
2
Oheň trochu zmírníme, koroptve smažíme dalších 5 minut a několikrát je obrátíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. Přidáme ke koroptvím a smažíme asi 2 minuty. Vše okořeníme solí, pepřem a tymiánem a v předehřáté troubě pečeme při 200°C asi 15 minut.
-
3
Mezitím uvaříme v osolené vodě brokolici do poloměkka a pak ji ochladíme pod studenou vodou. Brokolici, olivy a víno přidáme ke koroptvím a dusíme 5 minut.