Bažantí paštička v kapustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Bažantí stehno
  • 200 g Kapusta hlávková
  • 150 g Kuřecí prsa
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř cayenský
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 605 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 135 mg
  • Draslík 692.8 mg
  • Vláknina 2740 mg
  • Vitamín A 2740 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bažantí maso omyjeme a osušíme. Filety odkrojíme od kosti a odložíme stranou. Kapustu blanšírujeme asi 2 minuty ve vařící osolené vodě, potom ji zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat. Silná žebra skrojíme naplocho. Troubu předehřejeme na 100 °C.

  • 2

    Kuřecí prsíčka omyjeme a osušíme. Kuřecí i bažantí prsíčka okořeníme solí a cayenským pepřem a najemno rozšleháme v mixéru. Postupně přidáváme ledovou smetanu. Směs ochutíme citronovou šťávou. Bažantí filety potřeme směsí a zavineme do kapustových listů.

  • 3

    Rozehřejeme trochu másla a kapustové závitky lehce osmažíme. Závitky rozložíme na plech do předehřáté trouby, přilijeme výpek a pečeme při 100 °C asi 15-20 minut. Závitky vyjmeme, necháme asi 5 minut odpočinout. Potom závitky nakrájíme našikmo na plátky a podáváme.

Komentáře k receptu