Bažantí paštička v kapustě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 18 g
- Sodík 605 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 135 mg
- Draslík 692.8 mg
- Vláknina 2740 mg
- Vitamín A 2740 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bažantí maso omyjeme a osušíme. Filety odkrojíme od kosti a odložíme stranou. Kapustu blanšírujeme asi 2 minuty ve vařící osolené vodě, potom ji zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat. Silná žebra skrojíme naplocho. Troubu předehřejeme na 100 °C.
-
2
Kuřecí prsíčka omyjeme a osušíme. Kuřecí i bažantí prsíčka okořeníme solí a cayenským pepřem a najemno rozšleháme v mixéru. Postupně přidáváme ledovou smetanu. Směs ochutíme citronovou šťávou. Bažantí filety potřeme směsí a zavineme do kapustových listů.
-
3
Rozehřejeme trochu másla a kapustové závitky lehce osmažíme. Závitky rozložíme na plech do předehřáté trouby, přilijeme výpek a pečeme při 100 °C asi 15-20 minut. Závitky vyjmeme, necháme asi 5 minut odpočinout. Potom závitky nakrájíme našikmo na plátky a podáváme.