Čočka s rýží a smetanovým jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Čočka jedlá
  • 100 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 1 ks Celer - nať
  • 8 ks Cibule perlová
  • 0.5 dl Vývar zeleninový
  • 8 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Řeřicha
  • 1 polévková lžíce Kmín římský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 456 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 19.9 mg
  • Draslík 321.3 mg
  • Vláknina 14121.9 mg
  • Vitamín A 14121.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propranou rýži s přebranou promytou čočkou dáme do zeleninového vývaru, přidáme sůl, pepř, mletý zázvor a omytou větvičku celerové natě. Vaříme 20 minut při mírné teplotě pod pokličkou. Uvařenou čočku s rýži scedíme, necháme odkapat.

  • 2

    Do woku dáme máslo s pepřem, promícháme a když je rozpálené, přidáme oloupané perlové cibulky, které na pepřovém másle restujeme dozlatova 4-5 minut. Pak přidáme čočku s rýží, ochutíme mletým hřebíčkem, římským kmínem a malinovým octem. Za stálého míchání krátce opečeme.

  • 3

    Jogurt smícháme s drobně pokrájenou řeřichou a špetkou soli.

  • 4

    Čočku s rýží rozdělíme do misek, na každou porci dáme 2 lžíce jogurtu a podáváme.

Komentáře k receptu