Krevety v kokosové rýži s bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Kokos - mletý (Kopra)
  • 350 g Krevety tygří - loupané
  • 120 g Houby Shitake sušené
  • 250 g Rýže jasmínová
  • 150 ml Vývar rybí
  • 425 ml Mléko kokosové
  • 6 ks Bazalka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 883.9 mg
  • Vláknina 20787.2 mg
  • Vitamín A 20787.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce s horkou vodou půl hodiny máčíme houby. Poté houby scedíme a kloboučky bez třenů nakrájíme na pásky.

  • 2

    Krevety vyloupeme, očistíme a uvaříme.

  • 3

    Na lžíci oleje ve woku smažíme pokrájené cibulky, na plátky nakrájenou chilli papričku bez semínek a sušený strouhaný kokos. Až cibulka zezlátne, vsypeme připravené houby a ještě restujeme. Po čtyřech minutách přidáme rýži, za stálého mícháni ji dvě minuty smažíme, poté vlijeme vývar, přivedeme k varu. Pokračujeme ve varu na mírném plameni, přidáme kokosové mléko a necháme probublávat.

  • 4

    Po čtvrt hodině vmícháme uvařené krevety, bazalku, chvilku prohříváme a hned podáváme.

Komentáře k receptu