Pečený marinovaný tuňák
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 9 g
- Sodík 345 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 45.1 mg
- Draslík 365.6 mg
- Vláknina 188.5 mg
- Vitamín A 188.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme pomerančovou šťávu, 2 lžíce olivového oleje, řezy ančoviček i s nálevem, pepř, drcené chilli papričky. Do směsi vložíme plátek tuňáka, obrátíme v marinádě a pod fólií necháme v chladničce dvě hodiny odpočinout. Občas maso v marinádě obrátíme. Poté z chladničky vyjmeme a necháme půl hodiny v pokojové teplotě.
-
2
Z masa otřeme marinádu (marinádu vlijeme do kastrolu a odložíme) a na jedné lžíci oleje, na rozpálené pánvi restujeme maso jednu minutu z každé strany. Poté maso přeložíme do pekáče a přikryjeme alobalem. V troubě předehřáté na 220 °C pečeme lososa deset minut.
-
3
V mezičase vaříme odloženou marinádu dvě minuty a vlijeme do misky. Upečené maso vyjmeme z trouby, po dvou minutách ostrým nožem nakrájíme na plátky.
-
4
Plátky lososa rozdělíme na talíře a hned podáváme s miskou marinády.