Pečený losos s cibulí, pórkem a bylinkami
Suroviny
- 500 g Losos - filety
- 500 g Baby špenát
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 ks Pórek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 15 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 65 mg
- Draslík 1238.8 mg
- Vláknina 13709.8 mg
- Vitamín A 13709.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 201.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a pórek nakrájíme na kolečka a čtyři minuty je restujeme na lžíci oleje do změknutí. Zbylý olej v míse smícháme s citronovou šťávou, bylinkami, solí, pepřem.
-
2
Lososa omyjeme, osušíme, poskládáme do zapékací mísy. Na rybu narovnáme cibuli s pórkem, přelijeme okořeněným olejem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme deset minut.
-
3
V mezičase v osolené vodě uvaříme špenát.
-
4
Upečené porce lososa i se zeleninou rozdělíme na talíře, jako přílohu přidáme špenát, ozdobíme plátky citronu a hned podáváme.