Králičí játrové špízy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jablka
  • 20 g Med včelí
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 g Šalotka
  • 400 g Játra králičí
  • 40 ml Balsamico ocet
  • 1.71 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 208 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 176.7 mg
  • Vláknina 3532.5 mg
  • Vitamín A 3532.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuchyňsky upravená játra pokrájíme na sousta. Šalotku oloupeme a pokrájíme na proužky. Dužinu z jablek nakrájíme na silné plátky.

  • 2

    Na vlhké špejle střídavě napichujeme kousky jater, dílky jablek a šalotky.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme olej a špízy smažíme z každé strany 3 minuty. Vyjmeme a pokapeme octem balsamico.

  • 4

    Špízy osolíme a opepříme. Na másle osmažíme cibuli a zbývající jablka, přidáme med a podáváme ke špízům.

Komentáře k receptu