Treska pod bramborovou krustou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 15 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 21.5 mg
- Draslík 970.6 mg
- Vláknina 11667.8 mg
- Vitamín A 11667.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme bramborovou kaši. V osolené vodě vaříme oloupané a na kostky nakrájené brambory, dokud nejsou měkké. Poté je přecedíme na sítu, vrátíme do hrnce a řádně rozšťoucháme. Přidáme máslo, ohřáté mléko, sůl, pepř a vymícháme hladkou kaši.
-
2
Do pekáče vyloženého pečícím papírem vložíme plátky tresky, potřeme olejem, zasypeme drobně pokrájeným česnekem, osolíme, opepříme, přikryjeme bramborovou kaší. V troubě předehřáté na 230 °C pečeme deset minut.
-
3
Před koncem pečení rozehřejeme gril a vložíme pod něj pekáč s rybou. Grilujeme, dokud bramborová kaše nezezlátne. Rybu v pekáči rozkrájíme na porce, posypeme posekanou petrželkou, rozdělíme na talíře a hned podáváme.