Treska pod bramborovou krustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Brambory
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 plátek Treska aljašská
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej kukuřičný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 21.5 mg
  • Draslík 970.6 mg
  • Vláknina 11667.8 mg
  • Vitamín A 11667.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme bramborovou kaši. V osolené vodě vaříme oloupané a na kostky nakrájené brambory, dokud nejsou měkké. Poté je přecedíme na sítu, vrátíme do hrnce a řádně rozšťoucháme. Přidáme máslo, ohřáté mléko, sůl, pepř a vymícháme hladkou kaši.

  • 2

    Do pekáče vyloženého pečícím papírem vložíme plátky tresky, potřeme olejem, zasypeme drobně pokrájeným česnekem, osolíme, opepříme, přikryjeme bramborovou kaší. V troubě předehřáté na 230 °C pečeme deset minut.

  • 3

    Před koncem pečení rozehřejeme gril a vložíme pod něj pekáč s rybou. Grilujeme, dokud bramborová kaše nezezlátne. Rybu v pekáči rozkrájíme na porce, posypeme posekanou petrželkou, rozdělíme na talíře a hned podáváme.

Komentáře k receptu