Šťavnaté jelení steaky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 18 g
- Sodík 303 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 170 mg
- Draslík 774.6 mg
- Vláknina 2055.5 mg
- Vitamín A 2055.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tři lžíce oleje smícháme s octem, červeným vínem, rozmačkanými jalovčinkami a hořčicí. Do směsi naložíme roštěnky a marinujeme pod pokličkou 24 hodin v chladničce.
-
2
Maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a osušíme. Zbytek oleje rozehřejeme na pánvi a steaky smažíme 6 minut z obou stran. Osolíme, opepříme a uložíme.
-
3
Ve výpeku osmažíme kostičky ananasu. Banán oloupeme, rozčtvrtíme a smažíme s ananasem. Přidáme třešně se šťávou a 2-3 lžíce marinády, prohřejeme a ochutíme. Maso upravíme na talíře, pokapeme omáčkou a podáváme.