Uzené maso pečené s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 35 g
- Sodík 5781 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 108 mg
- Draslík 410.9 mg
- Vláknina 21765.5 mg
- Vitamín A 21765.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzené maso nakrájíme na plátky, opepříme, okmínujeme a potřeme prolisovaným česnekem.
-
2
Nakládaný hrášek scedíme, rozmixujeme a smícháme s čerstvým hráškem. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na kousku másla. Pekáček vymažeme máslem.
-
3
Hráškovou hmotu vložíme do pekáčku, plátky ochuceného masa vmáčkneme do hrášku, posypeme orestovanou cibulkou, zakapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme 45 minut a podle potřeby po troškách podléváme vývarem.
-
4
Podáváme ozdobené nakládanými okurkami nebo čalamádou.