Uzené maso pečené s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek
  • 400 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 600 g Vepřová uzená plec
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Okurky nakládané
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 5781 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 108 mg
  • Draslík 410.9 mg
  • Vláknina 21765.5 mg
  • Vitamín A 21765.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzené maso nakrájíme na plátky, opepříme, okmínujeme a potřeme prolisovaným česnekem.

  • 2

    Nakládaný hrášek scedíme, rozmixujeme a smícháme s čerstvým hráškem. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na kousku másla. Pekáček vymažeme máslem.

  • 3

    Hráškovou hmotu vložíme do pekáčku, plátky ochuceného masa vmáčkneme do hrášku, posypeme orestovanou cibulkou, zakapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme 45 minut a podle potřeby po troškách podléváme vývarem.

  • 4

    Podáváme ozdobené nakládanými okurkami nebo čalamádou.

Komentáře k receptu