Grilovaná kuřecí křidélka

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Pepř cayenský
  • 30 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 100 g Rajčata
  • 20 g Olej olivový
  • 150 g Salát hlávkový
  • 40 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 4 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1.2 kg Kuřecí křídla
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 742 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 711 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 231 mg
  • Draslík 705.6 mg
  • Vláknina 5276 mg
  • Vitamín A 5276 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí křidélka omyjeme a dobře osušíme papírovými ubrousky. Konce křidélek zastřihneme kuchyňskými nůžkami.

  • 2

    Mletou papriku, koriandr, celerovou sůl, římský kmín, kajenský pepř, sůl, olej a červený vinný ocet smícháme.

  • 3

    Směsí rovnoměrně potřeme kuřecí křidélka, urovnáme je do mělké misky a přikryjeme alobalem. Křidélka odložíme nejméně na hodinu do chladničky.

  • 4

    Kuřecí křidélka opékáme pod předehřátým grilem nebo na dřevěném uhlí zhruba 15 minut. Během pečení je několikrát obrátíme, případně potřeme olejem. Křidélka ozdobíme snítkami petrželky a podáváme s třešňovými rajčaty, různými salátovými listy a omáčkou podle vlastního výběru.

Komentáře k receptu