Zlaté rizoto s kuřecími kousky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1027 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 34 g
- Sodík 2061 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 86.7 mg
- Draslík 841.1 mg
- Vláknina 10622.5 mg
- Vitamín A 10622.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.4 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olej a máslo rozpálíme v pekáči a zlehka osmažíme kuřecí maso, papriku a pórek do zlatova. Přidáme rýži a za stálého míchání 2-3 minuty prohříváme. Vmícháme šafrán, dochutíme pepřem a solí. Směs podlijeme částí vývaru, kastrol přikryjeme pokličkou a pokrm za občasného zamíchání podusíme zvolna zhruba 20 minut. Podléváme kuřecím vývarem. Rýže musí být měkká, nesmí se však slepovat. Rizoto také nesmí být příliš vysušené — podle potřeby můžeme přilít kuřecí vývar.
-
2
Na závěr do pokrmu vmícháme okapané kukuřičné klásky, arašídy, parmezán, případně přisolíme a připepříme. Rizoto podáváme horké jako lehký oběd nebo večeři.