Kuře na středomořský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Bazalka
  • 250 g Mozzarella
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 g Cuketa
  • 15 ml Olej olivový
  • 6 ks Kuřecí prsa
  • 6 ks Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1242 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 241.4 mg
  • Draslík 1828.2 mg
  • Vláknina 6522.5 mg
  • Vitamín A 6522.5 mg
  • Vitamín B6 2.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z alobalu vystřihneme šest čtverců o straně asi 25 cm. Alobal mírně potřeme olejem, čtverce odložíme.

  • 2

    Mozzarellu pokrájíme na plátky. Kuřecí řízky nařízneme na několika místech ostrým nožem asi do poloviny jejich tloušťky, do zářezů vložíme plátky sýra.

  • 3

    Cukety a rajčata nakrájíme na kolečka a rozdělíme na čtverce alobalu. Zeleninu osolíme a opepříme. Bazalku nakrájíme nahrubo a přisypeme k zelenině v jednotlivých balíčcích.

  • 4

    Na zeleninu položíme maso, každý balíček pevně zabalíme.

  • 5

    Balíčky položíme na plech na pečení, necháme péci 30 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

  • 6

    Zkontrolujeme, zda je maso dobře propečené, balíčky částečně rozbalíme. Kuřecí řízky se zeleninou přeložíme i s alobalem na talíře.

Komentáře k receptu