Zlaté glazované kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Kurkuma
  • 30 g Med včelí
  • 350 g Rýže Basmati
  • 80 g Máta
  • 15 g Hořčice
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 300 ml Džus pomerančový
  • 30 ml Olej slunečnicový
  • 6 ks Kuřecí prsa
  • 1 ks Pomeranče
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 628 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 844 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 192 mg
  • Draslík 1566.7 mg
  • Vláknina 7005.7 mg
  • Vitamín A 7005.7 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.1 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Povrch kuřecího masa nařežeme ostrým nožem do tvaru kosočtverců. Kurkumu, hořčici, pomerančový džus a med důkladně rozmícháme, vzniklou marinádu nalijeme na maso a uložíme na 2-3 hodiny do chladničky.

  • 2

    Maso vyjmeme z marinády a osušíme papírovými ubrousky.

  • 3

    V širokém hrnci rozehřejeme olej, maso na něm opečeme po obou stranách na středním ohni dozlatova. Přebytečný olej slijeme. Maso podlijeme marinádou, hrnec přikryjeme pokličkou a kuře

  • 4

    zvolna na mírném ohni dusíme 10-15 minut doměkka.

  • 5

    Rýži uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Přebytečnou tekutinu slijeme. Z pomeranče ostrouháme jemným struhadlem kůru a přidáme spolu s mátou do rýže.

  • 6

    Z pomeranče odstraníme zbytek kůry a bílou slupku pod ní, dužninu nakrájíme ostrým nožem na dílky.

  • 7

    Maso podáváme s rýží ochucenou pomerančovou kůrou a mátou, obložené dílky pomeranče a snítkami máty.

Komentáře k receptu