Zlaté glazované kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 16 g
- Sodík 844 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 192 mg
- Draslík 1566.7 mg
- Vláknina 7005.7 mg
- Vitamín A 7005.7 mg
- Vitamín B6 2.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.1 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Povrch kuřecího masa nařežeme ostrým nožem do tvaru kosočtverců. Kurkumu, hořčici, pomerančový džus a med důkladně rozmícháme, vzniklou marinádu nalijeme na maso a uložíme na 2-3 hodiny do chladničky.
-
2
Maso vyjmeme z marinády a osušíme papírovými ubrousky.
-
3
V širokém hrnci rozehřejeme olej, maso na něm opečeme po obou stranách na středním ohni dozlatova. Přebytečný olej slijeme. Maso podlijeme marinádou, hrnec přikryjeme pokličkou a kuře
-
4
zvolna na mírném ohni dusíme 10-15 minut doměkka.
-
5
Rýži uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Přebytečnou tekutinu slijeme. Z pomeranče ostrouháme jemným struhadlem kůru a přidáme spolu s mátou do rýže.
-
6
Z pomeranče odstraníme zbytek kůry a bílou slupku pod ní, dužninu nakrájíme ostrým nožem na dílky.
-
7
Maso podáváme s rýží ochucenou pomerančovou kůrou a mátou, obložené dílky pomeranče a snítkami máty.