Flambovaná srnčí svíčková s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 885 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 59 g
- Sodík 844 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 187.3 mg
- Draslík 1244.4 mg
- Vláknina 8461.2 mg
- Vitamín A 8461.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso potřeme skořicí a novým kořením, zakápneme olejem a necháme přes noc marinovat.
-
2
Oloupaná a nakrájená jablka podusíme na 40 g rozehřátého másla, posypeme cukrem, přelijeme calvadosem a flambujeme. Necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 250 °C. Svíčkovou dáme do pekáče, osolíme, opepříme a prudce po všech stranách opečeme na 2 lžících rozehřátého másla.
-
3
Pečeme v troubě 10 minut. Troubu vypneme a necháme dojít asi 10 minut. Vyjmeme a uchováme v teple. Výpek rozředíme vývarem, necháme zredukovat a zahustíme ledovým máslem. Svíčkovou nakrájíme na plátky. Podáváme s omáčkou a jablky.