Flambovaná srnčí svíčková s jablky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Skořice mletá
  • 160 g Máslo čerstvé
  • 15 g Cukr třtinový
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 ml Olej stolní
  • 80 ml Calvados
  • 250 ml Vývar z hovězích kostí
  • 3 ks Nové koření celé
  • 2 ks Jablka
  • 1 kg Srnčí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 885 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 844 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 187.3 mg
  • Draslík 1244.4 mg
  • Vláknina 8461.2 mg
  • Vitamín A 8461.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso potřeme skořicí a novým kořením, zakápneme olejem a necháme přes noc marinovat.

  • 2

    Oloupaná a nakrájená jablka podusíme na 40 g rozehřátého másla, posypeme cukrem, přelijeme calvadosem a flambujeme. Necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 250 °C. Svíčkovou dáme do pekáče, osolíme, opepříme a prudce po všech stranách opečeme na 2 lžících rozehřátého másla.

  • 3

    Pečeme v troubě 10 minut. Troubu vypneme a necháme dojít asi 10 minut. Vyjmeme a uchováme v teple. Výpek rozředíme vývarem, necháme zredukovat a zahustíme ledovým máslem. Svíčkovou nakrájíme na plátky. Podáváme s omáčkou a jablky.

Komentáře k receptu