Pečené brambory s omáčkou piccalilli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 875 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 57 g
- Sodík 1004 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 13.9 mg
- Draslík 2300.3 mg
- Vláknina 27870 mg
- Vitamín A 27870 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.7 mg
- Vitamín E 5.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200°C. Brambory důkladně omyjeme a osušíme. Podélně rozčtvrtíme. Poskládáme na plech a dozlatova pečeme 30-45 minut. Brambory vyjmeme, potřeme máslem, posypeme solí.
-
2
Na omáčku oloupeme šalotku, nadrobno ji nasekáme. Dáme zesklovatět na rozehřátý olej a necháme vychladnout. Nakládanou zeleninu dáme okapat na síto. Nálev přitom zachytíme. Zeleninu co nejjemněji nasekáme nebo nahrubo rozmixujeme.
-
3
Majonézu dohladka rozmícháme s jogurtem. Přimícháme nakládanou zeleninu, šalotku a křen. Ochutíme hořčicí, osolíme a výrazně opepříme. Pokud by omáčka byla příliš hustá, rozředíme ji trochou nálevu z nakládané zeleniny.
-
4
Podáváme k pečeným bramborám.