Pečené brambory s omáčkou piccalilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Hořčice
  • 150 g Jogurt bílý
  • 15 g Křen
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 360 g Zelenina nakládaná
  • 200 g Majonéza
  • 40 ml Olej olivový
  • 20 ks Brambory
  • 3 ks Šalotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 875 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 1004 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 13.9 mg
  • Draslík 2300.3 mg
  • Vláknina 27870 mg
  • Vitamín A 27870 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.7 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200°C. Brambory důkladně omyjeme a osušíme. Podélně rozčtvrtíme. Poskládáme na plech a dozlatova pečeme 30-45 minut. Brambory vyjmeme, potřeme máslem, posypeme solí.

  • 2

    Na omáčku oloupeme šalotku, nadrobno ji nasekáme. Dáme zesklovatět na rozehřátý olej a necháme vychladnout. Nakládanou zeleninu dáme okapat na síto. Nálev přitom zachytíme. Zeleninu co nejjemněji nasekáme nebo nahrubo rozmixujeme.

  • 3

    Majonézu dohladka rozmícháme s jogurtem. Přimícháme nakládanou zeleninu, šalotku a křen. Ochutíme hořčicí, osolíme a výrazně opepříme. Pokud by omáčka byla příliš hustá, rozředíme ji trochou nálevu z nakládané zeleniny.

  • 4

    Podáváme k pečeným bramborám.

Komentáře k receptu