Švábský bramborový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 22 g
- Sodík 745 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 3.1 mg
- Draslík 1592 mg
- Vláknina 16962.5 mg
- Vitamín A 16962.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.6 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme. Slijeme, necháme trochu vychladnout, nakrájíme na plátky. Rozmícháme ocet, olej, sůl a pepř. Brambory zalijeme. Přilijeme horký masový vývar. Cibuli oloupeme, najemno nasekáme, přidáme k bramborám.
-
2
Salátovou okurku očistíme, omyjeme a podélně rozpůlíme. Lžící odstraníme semena, okurku nakrájíme na jemné plátky. Přidáme do mísy, vše protřepeme, ale nemícháme.
-
3
Salát přikryjeme a necháme nejméně 2 hodiny odležet při pokojové teplotě.