Švábský bramborový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 g Vývar z hovězích kostí
  • 80 ml Ocet vinný
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 745 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 3.1 mg
  • Draslík 1592 mg
  • Vláknina 16962.5 mg
  • Vitamín A 16962.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme. Slijeme, necháme trochu vychladnout, nakrájíme na plátky. Rozmícháme ocet, olej, sůl a pepř. Brambory zalijeme. Přilijeme horký masový vývar. Cibuli oloupeme, najemno nasekáme, přidáme k bramborám.

  • 2

    Salátovou okurku očistíme, omyjeme a podélně rozpůlíme. Lžící odstraníme semena, okurku nakrájíme na jemné plátky. Přidáme do mísy, vše protřepeme, ale nemícháme.

  • 3

    Salát přikryjeme a necháme nejméně 2 hodiny odležet při pokojové teplotě.

Komentáře k receptu