Salát Waldorf s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 24 g
- Sodík 579 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 19.3 mg
- Draslík 741.5 mg
- Vláknina 15432.5 mg
- Vitamín A 15432.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na jemné nudličky. Celer oloupeme, nahrubo nastrouháme a v míse smícháme s jablky. Zalijeme citronovou šťávou.
-
2
Jádra vlašských ořechů nahrubo nasekáme. Přidáme do mísy. Hroznové bobule omyjeme, necháme okapat, rozpůlíme a případně odstraníme semena. Rovněž přidáme do mísy.
-
3
Zakysanou smetanu rozmícháme se solí a štědře opepříme. Promícháme se salátem. Necháme nejméně 3 hodiny odležet.