Zapékané svatojakubské mušle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1357 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 66.3 mg
- Draslík 706 mg
- Vláknina 4432.5 mg
- Vitamín A 4432.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na omáčku přivedeme k varu bílé víno se šalotkou, prudce vaříme a odpaříme na polovinu. Přilijeme rybí vývar, vaříme a odpaříme na 1/3. Vývar prolisujeme a znovu přivedeme k varu. Přimícháme na vločky nakrájené vychlazené máslo a odstavíme. Osolíme a opepříme.
-
2
Mušle otevřeme, dobře omyjeme, osušíme a vyjmeme. Stáhneme šedý, nejedlý masitý plášť.
-
3
Bílý sval neboli ořech osolíme a opepříme. Grilujeme asi
-
4
3 minuty na roštu, který jsme potřeli olejem. Vrátíme do misky z lastur a podáváme s omáčkou, do níž jsme přimíchali pažitku.