Kuře na alžbětinský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 19 g
- Sodík 799 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 112.5 mg
- Draslík 1239.8 mg
- Vláknina 2987.5 mg
- Vitamín A 2987.5 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí řízky prudce opečeme na másle a slunečnicovém oleji na hrubší pánvi. Maso vybereme naběračkou s otvory odložíme na talíř.
-
2
Na pánvi opečeme ve šťávě z kuřecího masa nakrájené šalotky doměkka a dozlatova. Potom k nim vrátíme odložené kuřecí maso.
-
3
Maso podlijeme vývarem a jablečným octem, tekutinu přivedeme k varu, pánev přikryjeme pokličkou a pokrm 12 minut za občasného zamíchání zvolna dusíme.
-
4
Maso upravíme na mísu. Na pánev dáme hroznové víno, smetanu a muškátový oříšek, prohřejeme a dle chuti osolíme a opepříme. Hotovou omáčku přelijeme maso a podáváme.