Kuřecí milánské rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 925 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1468 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 190.2 mg
- Draslík 1042 mg
- Vláknina 4500 mg
- Vitamín A 4500 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso a cibuli osmahneme na másle.
-
2
Přidáme rýži, zamícháme a chvíli na pánvi opékáme.
-
3
Vývar přivedeme k varu a udržujeme horký. Ryži postupně podléváme vývarem a dusíme 10 minut. Přidáme bílé víno, šafrán, sůl a pepř a dobře promícháme. Rizoto dusíme dalších 15 minut, občas promícháme a dle potřeby přilijem další vývar.
-
4
Rizoto necháme několik minut odpočinout. Těsně před podáváním je podlijeme trochou vývaru a krátce prohřejeme. Rozdělíme na talíře a posypeme hoblinkami parmazánu a poklademe rozpuštěným máslem.