Kuřecí milánské rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 900 g Kuřecí prsa
  • 500 g Rýže Basmati
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 25 g Šafrán
  • 150 ml Víno bílé
  • 600 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 925 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1468 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 190.2 mg
  • Draslík 1042 mg
  • Vláknina 4500 mg
  • Vitamín A 4500 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso a cibuli osmahneme na másle.

  • 2

    Přidáme rýži, zamícháme a chvíli na pánvi opékáme.

  • 3

    Vývar přivedeme k varu a udržujeme horký. Ryži postupně podléváme vývarem a dusíme 10 minut. Přidáme bílé víno, šafrán, sůl a pepř a dobře promícháme. Rizoto dusíme dalších 15 minut, občas promícháme a dle potřeby přilijem další vývar.

  • 4

    Rizoto necháme několik minut odpočinout. Těsně před podáváním je podlijeme trochou vývaru a krátce prohřejeme. Rozdělíme na talíře a posypeme hoblinkami parmazánu a poklademe rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu