Orientální jehněčí špíz

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 60 g Paprika zelená
  • 60 g Paprika červená
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 10 g Kmín římský
  • 5 g Máta
  • 75 ml Olej olivový
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Jehněčí kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 752 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 674 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 1029.1 mg
  • Vláknina 7567.7 mg
  • Vitamín A 7567.7 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso zbavíme šlach a tuku a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Na marinádu oloupeme a nadrobno nasekáme cibuli a česnek. Obě přísady smícháme s olivovým olejem, tymiánem, mletou paprikou, rozemletou chilli papričkou, římským kmínem a bylinkami. Promícháme s masem, přikryjeme a necháme odležet nejméně 4 hodiny.

  • 2

    Maso vyjmeme, necháme okapat a marinádu odložíme stranou. Papriky rozpůlíme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Červené cibule oloupeme a rozčtvrtíme.

  • 3

    Maso napíchneme na špízy střídavě s kousky papriky a cibulí. Osolíme a opepříme. Špízy grilujeme 5-7 minut a přitom je potíráme marinádou.

Komentáře k receptu