Orientální jehněčí špíz
Suroviny
- 60 g Cibule
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel - nať
- 10 g Paprika mletá sladká
- 60 g Paprika zelená
- 60 g Paprika červená
- 10 g Tymián čerstvý
- 10 g Kmín římský
- 5 g Máta
- 75 ml Olej olivový
- 40 ml Citronová šťáva
- 1 ks Chilli paprička
- 4 stroužek Česnek
- 1 kg Jehněčí kýta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 752 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 58 g
- Sodík 674 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 165 mg
- Draslík 1029.1 mg
- Vláknina 7567.7 mg
- Vitamín A 7567.7 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso zbavíme šlach a tuku a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Na marinádu oloupeme a nadrobno nasekáme cibuli a česnek. Obě přísady smícháme s olivovým olejem, tymiánem, mletou paprikou, rozemletou chilli papričkou, římským kmínem a bylinkami. Promícháme s masem, přikryjeme a necháme odležet nejméně 4 hodiny.
-
2
Maso vyjmeme, necháme okapat a marinádu odložíme stranou. Papriky rozpůlíme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Červené cibule oloupeme a rozčtvrtíme.
-
3
Maso napíchneme na špízy střídavě s kousky papriky a cibulí. Osolíme a opepříme. Špízy grilujeme 5-7 minut a přitom je potíráme marinádou.