Rajčata plněná lilkovým kaviárem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Lilek
  • 350 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Bazalka
  • 40 ml Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 144 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 493 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 539.3 mg
  • Vláknina 11540 mg
  • Vitamín A 11540 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 150 °C. Pečicí plech vyložíme alobalem a vymažeme olejem. Lilky očistíme, omyjeme a podélně rozpůlíme.

  • 2

    Řeznou plochou dospodu je poskládáme na plech a pečeme asi 1 hodinu. Vyjmeme a pečenou dužninu vydlabeme lžící.

  • 3

    Rajčata omyjeme, vršek odkrojíme jako víčko dužninu vydlabeme. Rajčatovou dužninu rozmixujeme s lilkovou dužninou a bazalkou. Přimícháme prolisovaný česnek, olej a citronovou šťávu. Osolíme a opepříme. Směsí naplníme rajčata, přiložíme víčko a podáváme.

Komentáře k receptu