Marinovaný jehněčí špíz

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Lilek
  • 150 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 g Jehněčí plec
  • 3 g Tymián čerstvý
  • 3 g Oregano čerstvé
  • 3 g Rozmarýn čerstvý
  • 50 ml Olej olivový
  • 75 ml Víno bílé
  • 150 ml Voda pitná
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 5 ks Bobkový list
  • 4 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 580 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 668.1 mg
  • Vláknina 7007.8 mg
  • Vitamín A 7007.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky velikosti sousta a vložíme do mísy. Na marinádu rozmícháme olej, 150 ml vody, bylinky a 1 rozdrobený bobkový list. Přimícháme prolisovaný česnek, víno a citronovou šťávu. Maso zalijeme marinádou a promícháme. Přikryté necháme přes noc odležet v chladničce.

  • 2

    Dřevěné špízy namočíme do vody. Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme. Chilli papričky rozpůlíme, semena odstraníme a nakrájíme na kousky. Lilek očistíme a nakrájíme na kostky.

  • 3

    Maso vyjmeme z marinády a necháme okapat. Potom ho napíchneme na špízy střídavě vždy s rozpůleným bobkovým listem, čtvrtkou rajčete, kouskem chilli papričky a kostkou lilku. Špízy grilujeme na rožni nebo v grilovací pánvi asi 10 minut po všech stranách. Přitom je potíráme marinádou. Nakonec je osolíme, opepříme a posypeme sekaným oreganem.

Komentáře k receptu