Řecký selský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 10 g Hořčice
  • 150 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 5 g Cukr krupice
  • 100 g Olivy černé
  • 80 g Paprika oranžová
  • 80 g Paprika červená
  • 250 g Sýr Feta
  • 250 g Okurka salátová
  • 5 g Máta
  • 50 ml Ocet vinný
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Salát hlávkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 980 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 21.3 mg
  • Draslík 351.8 mg
  • Vláknina 8202.7 mg
  • Vitamín A 8202.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželku nasekáme. Semen zbavené papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Rajčata rokrájíme na osminky.

  • 2

    Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Sýr feta nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Všechny přísady smícháme. Hlávkový salát natrháme na kousky. Opatrně přimícháme do zeleninového salátu.

  • 4

    Na zálivku rozmícháme hořčici, olej, ocet, sůl, pepř, cukr a petrželku. Salát přelijeme a lehce promícháme.

  • 5

    Ozdobíme mátovými lístky, olivami a podáváme.

Komentáře k receptu