Kalamáry s bambusovými výhonky a oříšky
Suroviny
- 500 g Kalamáry
- 500 g Zeleninová směs čínská - mražená
- 100 g Bambusové výhonky konzervované
- 100 g Palmová srdíčka - sterilovaná
- 100 g Vodní kaštany v nálevu
- 50 g Oříšky piniové
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 3 stroužek Česnek
- 7 polévková lžíce Olej palmový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 22 g
- Sodík 558 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 291.3 mg
- Draslík 649.9 mg
- Vláknina 9145.5 mg
- Vitamín A 9145.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.5 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Konzervované bambusové výhonky, palmová srdíčka a vodní kaštany scedíme a necháme odkapat. Pak zeleninu nakrájíme na plátky. Mraženou zeleninovou čínskou směs necháme trochu rozmrazit.
-
2
Cibuli s česnekem očistíme a pokrájíme nadrobno. Zelenou petrželku omyjeme a pokrájíme nadrobno.
-
3
Ve woku si rozpálíme olej a všechnu zeleninu za stálého míchání smažíme asi 4-5 minut. Přidáme piniové oříšky, ochutíme mletým zázvorem, solí, pepřem a přidáme kuchyňsky upravené kalamáry. Vše opékáme dalších 5 minut.
-
4
Kalamáry podáváme horké, posypané petrželkou s plátky citronu.